• Doc McStuffins

Dokter Feline

‘Weet je pap’ zei Feline vandaag ‘ik wil heel graag dokter zijn.’ Ze is net drie en weet nu al precies wat ze wil. Dat komt niet alleen omdat ze me regelmatig in kwakkelende toestand op de bank of in bed ziet. Ook niet omdat ze mij heeft opgehaald zien worden door de ambulance of dat ze mij in een ziekenhuisbed begraven in een kuil van slangen heeft gezien. Het moet wel zijn dat ze met haar jonge jaren geobsedeerd is door ziekenhuisseries. Topdoks en Het Heuvelland Ziekenhuis kijkt ze graag, maar het liefst kijkt ze naar De Speelgoeddokter.

Disneyheld

Doc McStuffins is niets wat je voorstelt bij een Disneyheld. Voor mijn Feline is niemand zo bewonderenswaardig als zij. Als er iemand moet zijn die problemen op kan lossen, dan is het Doc wel. Het meisje in de animatieserie is kalm, intelligent, inventief en optimistisch. Zo zijn de meeste dokters in het echt ook. Die zorgen ervoor dat ik weer iedere keer het ziekenhuis uit zo in de armen van Feline kan lopen. Geen wonder dat ze graag dokter wil zijn.

Ziekenhuis

Toen het kort geleden weer gebeurde dat ik in het ziekenhuis belandde was ze redelijk onrustig. Ze weet dat het ziekenhuis niet een plek is waar je moet zijn. En met haar jonge wijsheid weet ze dat dit ook de plek is waar ze je beter kunnen maken. Om die onrust weg te halen kan ik niet anders dan er in alle openheid over praten. Littekens, bloed, naalden, slangen, alles krijgt ze te zien. Aangekleed als een spelletje met de mondkapjes, handschoenen en haar eigen stethoscoop valt het reuze mee en begint ziek zijn zelfs normaal te worden.

Niet meer zo ziek

Wanneer de dingen normaal zijn, dan kunnen we er redelijk ontspannen over praten. Daarom spreekt Feline haar wens om dokter te worden uit. En ze vervolgt ‘want dan kan ik jou beter maken.’ Het breekt mijn hart, want ze weet niet dat ik nooit meer beter word en dat mijn leven veel korter is dan ze wil. Ik bijt op mijn lip om de tranen te remmen. ‘Ach Feline, je bent nu al een dokter, want als wij samen zijn, dan voel ik me niet meer zo ziek.’

 

Vond je dit verhaal interessant? Lees dan ook Papaatje leef je nog?