Van kerkbanken naar concertzalen

Terwijl de kerken leegstromen zijn we op zoek naar andere vormen om betekenis en richting in ons leven te vinden. Op de yoga mat ontdekken we ons zelf en boeken vertellen ons hoe we kwetsbaar, effectief en succesvol kunnen zijn, maar het liefst halen we onze inspiratie uit hoe popartiesten hun levens leiden. De concertzalen en stadions stromen vol en de dominee wordt ingeruild door de popidool.

Podcast

In De Eindlijst, een podcast over de levenskunst van popartiesten verkennen we, in een tijdperk waarin kennis voor het oprapen ligt, het belang van levenskunst. Per aflevering bespreken we een artiest, niet omdat hun muziek goed is, het is juist hun leven dat een bron van inspiratie is. Ze hebben de unieke vaardigheid om emoties uit te drukken. In de podcast ontdek je hoe mensen als David Bowie en George Michael omgaan met de ups en downs van hun carrière en hoe ze hun innerlijke kracht vinden om door te gaan, zelfs als alles tegen lijkt te zitten.

Eindlijst

Bezieling

In een wereld die steeds meer gericht is op succes en prestaties, vergeten we soms dat tegenslagen onvermijdelijk zijn. De artiesten die we bespreken hebben vaak te maken gehad met afwijzing, kritiek en persoonlijke uitdagingen. Ze kunnen ons leren hoe we veerkracht kunnen ontwikkelen, tegenslagen kunnen overwinnen en sterker kunnen worden in moeilijke tijden. Hun verhalen van doorzettingsvermogen en moed geven ons bezieling.

Betekenis

In het AI-tijdperk, waarin technologie steeds meer aspecten van ons leven beïnvloedt, is het nog belangrijker geworden om betekenis te geven aan ons bestaan. Popartiesten hebben vaak een diepgaande invloed op de samenleving door de emoties en ervaringen van mensen aan te spreken. Ze herinneren ons aan het belang van menselijke verbinding, creativiteit en expressie, zelfs te midden van technologische vooruitgang.

Levenskunst

De inspiratie om onze eigen passies na te streven, om te doen wat goed voelt en om een gevoel van voldoening te vinden in ons dagelijks leven bespreken we als makers van de podcast ook. Daar waar Max leidt het gesprek en Martijn vertelt over zijn ervaringen als actieve levenskunstenaar in lijn met de grote voorbeelden Leonard Cohen, Joni Mitchell, George Michael en David Bowie. Luister naar de Eindlijst podcast en ontdek hoe deze unieke individuen ons kunnen inspireren om ons eigen pad van levenskunst te bewandelen, waarbij we moeilijkheden omarmen, onze passies volgen en betekenis vinden in alles wat we doen.

Beluister hier de afleveringen over:

David Bowie

Leonard Cohen

George Michael

De nummers uit het boek Carrièrepatiënt

Joni Mitchell