• TV

Het kan niet beter

Het moest er eens van komen om weer wat op papier te zetten. Ik stik al maanden van de ideeën. In mijn hoofd heb ik al zes boeken geschreven, maar er is absoluut geen energie om productief te zijn. De dokter zegt dat echt beter worden er niet inzit. En ik voel dat ze gelijk heeft. Mijn zorgverzekering krijgt iedere maand een gepeperde rekening van het infuus dat ik krijg. Dat spul kan me misschien over een jaar of vijf iets beter maken, maar belangrijker is dat het niet minder wordt. Dit is een korte versie van hoe het met me gaat. Het antwoord op de vraag die ik niet meer wil horen.

Vacuüm

Verveeld door mijn eigen toestand verstop ik me thuis. Veilig van ziektekiemen en het voortdurend proberen uit te leggen hoe het ervoor staat. Ik snap er zelf niets van, dus hoe kan ik het een ander duidelijk maken? Dit ongrijpbare leven is tot op bepaalde hoogte misschien wel te begrijpen, maar ik kan het alleen ervaren door het te vergeten. Een vacuüm. Weet je nog dat ik tijdens mijn TEDx talk zei dat als je alles van Netflix hebt gezien je echt ziek bent? Dat punt is bijna bereikt. Maar ik wil het er niet van laten komen, want Frank Underwood, Saul Goodman en Cersei Lannister bezorgen me een verwrongen mensbeeld.

Volledig

De werkelijkheid van tv series zijn niet te verwarren met de werkelijkheid van mijn gemank, spierkrampen, ziekenhuisbezoeken en voortdurend gebrek aan energie. Als ik erop blijf hameren dat ik iets mis, dan kom ik niet vooruit. Mijn leven is volledig zoals het is. Voor jou is het misschien niet normaal, maar voor mij is er niets anders, dus ik kan het beter ten volste waarderen. Mocht je me eens tegenkomen, dan kan ik je alles vertellen over de films, boeken, series en muziek die de moeite waard zijn. En wil je toch vragen hoe het met mij gaat dan zal ik je zeggen: Het kan niet beter!

 

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook: Nieuwe vanzelfsprekendheid